top of page
  • Pimento

't Is aan u! - jongeren motiveren en informeren over de verkiezingen1 miljoen jongeren mogen voor het eerst gaan stemmen. Ook de 16- en 17- jarigen kunnen mee stemmen voor de Europese verkiezingen. Jongeren aansporen om te gaan stemmen en een weloverwogen beslissing te maken in deze stem is op en top jongerenparticipatie.


't Is aan u! geeft objectieve informatie op maat van jongeren en zorgt dat jongeren geïnformeerd en gemotiveerd naar de stembus trekken. Alle praktische informatie van ‘Hoe moet ik stemmen’ tot ‘Wat is een blanco stem’ is er terug te vinden.


Extra fijn is dat ’t Is aan u! ook mee door jongeren gemaakt wordt, zodat het écht volledig op maat van jongeren is. Deze jongeren trokken er bijvoorbeeld op uit en vroegen aan meer dan 500 jongeren waar ze van wakker liggen en wat ze graag op de politieke agenda zouden zien staan. De jongeren publiceerden de resultaten in een rapport dat ze bezorgden aan media, middenveld en politici.


Ook als begeleider/leerkracht van jongeren vind je heel wat materiaal terug om met jongeren aan de slag te gaan rond het thema verkiezingen. Voila, tisaanu!Vind alles terug op www.tisaanu.be86 weergaven

Comments


bottom of page