top of page

OVER PIMENTO

PIMENTO VERSTERKT WIE MET JONGEREN WERKT

Pimento_1
Pimento versterkt wie met jongeren werkt  

De jongeren van vandaag zijn de schouders die morgen onze samenleving moeten dragen. Redenen genoeg dus om hen de aandacht te geven die ze verdienen.

 

Pimento gelooft sterk in levenslang groeien. Onze specialiteiten: teambuilding, pesten en weerbaarheid, relaties en seksualiteit, identiteitsontwikkeling en jongerenparticipatie.  

 

Op basis van jarenlange kennis, ervaring en eigen onderzoek versterken we kinderen en jongeren in deze vijf thema’s. Pimento wil kinderen en jongeren zelfbewust, weerbaar en gelukkig maken.

 

Samen met jongeren gaan we op een positieve, ervaringsgerichte en participatieve manier aan de slag rond scharniermomenten in hun leven.  

 

Een brede participatieve reflex 

Participatie is één van de thema’s waarover Pimento een aanbod ontwikkelt. Participatief werken is daarnaast ook een belangrijke waarde én kwaliteitscriterium in onze werking. Zowel bij de ontwikkeling van educatief materiaal, de vormingen en begeleidingspakketten als in de ontwikkeling van onze eigen organisatie gaan we participatief aan de slag.  

 

We kiezen ervoor om bij elk project, initiatief, product of onderzoek opnieuw op zoek te gaan naar de meest geschikte vorm van (jongeren)participatie. Zo is het voor ons een vanzelfsprekendheid dat we jongeren betrekken bij de ontwikkeling van producten die voor hen gemaakt worden.  

 

Al die ervaringen en kennis delen we graag met andere organisaties om jongeren nog meer te betrekken bij de dingen die hen aangaan. We delen kennis, maken ons hard voor betekenisvolle jongerenparticipatie en inspireren anderen om hetzelfde te doen. Met deze website helpen we je al graag een eindje op weg.

bottom of page